top of page

Biografi

Ingvild Nesdal Sandnes er frilans cellist med base i Oslo. Hun har en master i utøving ved Norges Musikkhøgskole under professor Truls Mørk. Hun har også  studert hos de anerkjente cellistene Frans Helmersson og Nicolas Altstaedt.

Ingvild er en svært aktiv og etterspurt frilanser og kammermusiker.

Hun har stor interesse i samtidsmusikk, og har gjort flere urpremierer av solostykker for cello av komponister som Marcus Paus og Stefan Prins. Hun er fast medlem i samtidsmusikkensemblene Ensemble Aksiom og terJung Ensemble og spiller også jevnlig i Oslo Sinfonietta, Cikada og Ensemble Temporum. 

Kammermusikk er en viktig del av Ingvilds musikerkarriere, og hun brenner for å formidle det klassiske kammermusikkrepertoaret. Hun har i det siste besøkt festivaler som Gloppen Musikkfest og Ålesund Kammermusikkfest, og hun gjør stadig prosjekter med gamle og nye musikervenner. 

Ingvild er også en mye etterspurt vikar i blant andre Oslofilharmonien, Kristiansand Symfoniorkester, KORK og Operaorkesteret,  i  de sistnevnte har hun også hatt lengre kontrakter. 

Ingvild er også glad i å jobbe med barn og unge, og hun har blant annet undervist cellogruppen i NUSO (Norsk Ungdomssymfoniorkester) på samlingene i 2021 og 2022. Hun er også stadig på turné med Den Kulturelle Skolesekken. 

Ingvild legger også stor vekt på å være allsidig i sitt virke som musiker. Hun har gjort innspillinger og konserter med Magne Furuholmen, Sivert Høyem, Ingrid Olava og mange andre. Hun spiller også jevnlig med Ophelia Ragtime Orchestra, og hun har jobbet med jazzmusikere som Dag-Filip Roaldsnes og Mette Henriette.

Blant høydepunktene i 2022 er konserter på Hardanger Musikkfest med terJung Ensemble, Høstscena i Ålesund med cellist Kari Sandnes og forfatter Sigri Sandberg, samt lydkunstner Eirik Havnes. Hun har også et prosjekt med danser og koreograf Yaniv Cohen. 

I tillegg har hun spilt konserter på Oslo Kirkemusikkfestival, Reykjavik Arts Festival og hun gjør konserter utover hele året med Trio Poetica og Tirill Mohn. 

 

Ingvild har mottatt stipender fra blant andre Stiftelsen RWE Dea, Kulturrådet, FFUK og Stiftelsen Kjell Holm. 

 

Ingvild spiller på en cello laget av Thomas Meuwissen.

 

Utgivelser

 

Ingvild har nylig medvirket på følgende CD-utgivelser

«Mette Henriette»

en original, ekspressiv og nesten skremmende moden debutplate fra en artist både Norge og resten av verden vil høre mye mer fra i årene som kommer. 

 

Oslofilharmoniens Cellogruppe

Erlik Cello: Med Truls Mørk , Ole Paus, Marita Kvarving Sølberg og Espen Skjønberg. 

 

Hør et lite utdrag her:

Hector Villa-Lobos, Bachianas Brasileiras No.5

Telemark Kammerorkester

Bite the dog II: fiolinkonsert av Mark Adderley med Camilla Kjøll som solist.Dirigent: Lars-Erik ter Jung. Produsent og tekniker: Geir Inge Lotsberg (plateselskap Fabra).

 

Anmeldelser av Klassisk Musikkmagasin og Smaalenene

Telemark Kammerorkester

Thommessen/Bibalo: inneholder verket "rapid clouds" av Olav Anton Thommessen med samtidstrioen Poing som solister, og Antonio Bibalos siste fullførte verk "Concerto da camera no. 3" med Ingrid Andsnes som solist.
Dirigent: Lars-Erik ter Jung. Produsent og tekniker: Geir Inge Lotsberg (plateselskap Fabra).

 

Les anmeldelse av Klassisk Musikkmagasin

bottom of page