Biografi

Ingvild Nesdal Sandnes er freelance cellist med base i Oslo. Hun har en master i utøving ved Norges Musikkhøgskole under professor Truls Mørk. Hun har også  studert under de svært anerkjente cellistene Frans Helmersson og Nicolas Altstaedt.

Ingvild jobber for tiden i Operaorkesteret, i tillegg til å være en svært aktiv frilanser og kammermusiker. Etter sommeren er hun invitert til Gloppen Musikkfest, og hun skal på turné i Lofoten med ensemble Volt.  

Hun har nylig spilt på Klang Festival i København, samt konserter i Århus og Oslo med samtidsmusikkensemblet Aksiom, og hun spiller jevnlig med ensembler som Oslo SInfonietta, Cikada og Ensemble Temporum. Hun har siden 2014 vært solocellist i det prosjektbaserte Telemark Kammerorkester, og gjort flere cd-innspillinger med ensemblet. 

I april var hun del av strykekvartetten som spilte i München-trioligien, en ny ballett av Ingunn Bjørnsgaard på Scene 2 i operaen. 

Ingvild var også en av musikerne under Ålesund Kammermusikkfestival i januar. I tillegg har hun de siste månedene gjort cd-innspillinger med blant andre Magne Furuholmen og jazzpianisten Dag-Filip Roaldsnes. 

 

Ingvild startet sommeren 2018 konsertserien Klassisk på Bro, med klassiske konserter ca en gang i måneden på Bro i Ålesund sentrum. Formålet med konsertserien er høyt nivå på musikerne, spennende og fantastisk musikk, helt uten avstanden som mange føler til den klassiske sjangeren. 

Ingvild har mottatt stipender fra blant andre Stiftelsen RWE Dea, Kulturrådet, FFUK og Stiftelsen Kjell Holm. 

 

Ingvild spiller på en cello laget av Thomas Meuwissen.

 

Utgivelser

 

Ingvild har nylig medvirket på følgende CD-utgivelser

«Mette Henriette»

en original, ekspressiv og nesten skremmende moden debutplate fra en artist både Norge og resten av verden vil høre mye mer fra i årene som kommer. 

 

Oslofilharmoniens Cellogruppe

Erlik Cello: Med Truls Mørk , Ole Paus, Marita Kvarving Sølberg og Espen Skjønberg. 

 

Hør et lite utdrag her:

Hector Villa-Lobos, Bachianas Brasileiras No.5

Telemark Kammerorkester

Bite the dog II: fiolinkonsert av Mark Adderley med Camilla Kjøll som solist.Dirigent: Lars-Erik ter Jung. Produsent og tekniker: Geir Inge Lotsberg (plateselskap Fabra).

 

Anmeldelser av Klassisk Musikkmagasin og Smaalenene

Telemark Kammerorkester

Thommessen/Bibalo: inneholder verket "rapid clouds" av Olav Anton Thommessen med samtidstrioen Poing som solister, og Antonio Bibalos siste fullførte verk "Concerto da camera no. 3" med Ingrid Andsnes som solist.
Dirigent: Lars-Erik ter Jung. Produsent og tekniker: Geir Inge Lotsberg (plateselskap Fabra).

 

Les anmeldelse av Klassisk Musikkmagasin